Article_Top_970x250

Uskok otkrio kako su dileri u Pločama krijumčarili drogu među bananama

uhićen trojac

Uskok otkrio kako su dileri u Pločama krijumčarili drogu među bananama

ožu 08, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Grgo Jelavić/Pixsell

Policija je uhitila trojac dok su iznosili drogu iz kontejnera. Zaplijenili su 72,9 kilograma droge, navodi USKOK koji je predložio istražni zatvor za uhićene.

USKOK je, na temelju kaznene prijave PU dubrovačko-neretvanske, donio rješenje o provođenju istrage protiv trojice hrvatskih državljana (starih 47, 35 i 41 godinu) zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja. 

Kako navode iz Uskoka, sumnja se da su se okrivljenici u subotu povezali, prema ranijem dogovoru, sa za sada nepoznatim čovjekom iz Ekvadora radi nabave i kupovine najmanje 72,9 kilograma kokaina te njegovog krijumčarenja u Hrvatsku preko luke Ploče, kao i preprodaje droge u Hrvatskoj. Svaki član dilerskog trojca imao je točno određena zaduženja i uloge. 

Nakon što je nepoznata osoba pakiranja s kokainom sakrila iza metalne oplate u rashladnom dijelu kontejnera u kojem je jedno trgovačko društvo preko luke Ploče uvezlo kontejner s bananama, trojac je došao do neposredne blizine zgrade te tvrtke. Prvookrivljeni je iz automobila preko radio veze nadzirao ulaz i pazio da nitko ne priđe kontejneru. Druga dvojica su ušla u kontejner i bušilicama su uklonili metalni lim kako bi došli do skrivenih paketa s drogom.

Pakete su potom stavljali u torbe kako bi ih iznijeli iz kontejnera i odnijeli do mjesta gdje ih je radi ukrcaja i daljnjeg prijevoza kokaina čekao prvookrivljeni. No, spriječila ih je policija koja ih je sve uhitila.

Drugookrivljenom su uzeli torbu u kojoj je bilo 17 paketa s ukupno 20,7 kilograma kokaina, a od trećeokrivljenog su uzeli putnu torbu u kojoj su se nalazila četiri paketa s ukupno 4350 grama kokaina. Naknadnom pretragom kontejnera pronađena je putna torba u kojoj se nalazilo 23 pakiranja s ukupno 28,3 kilograma kokaina, a u prostoru rashladnog uređaja pronađeno je još 16 paketa s ukupno 19,5 kilograma kokaina.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv trojice okrivljenika.

Dnevnik.ba