StoryEditor
ZHŽ

Uručena godišnja priznanja najboljim sportašima Posušja

Piše fena  /  06.02.2024., 18:12h

U utorak je u Posušju upriličena svečanost u povodu uručivanja godišnjih priznanja najboljim športašima, športskim kolektivima i zaslužnim športskim djelatnicima u ovoj općini, a temeljem izbora Upravnog odbora općinskog Športskog saveza.

Na događaju kojega tradicionalno organiziraju Športski savez i Općina Posušje obratio se novi predsjednik općinskog Športskog saveza Ante Jukić, istaknuvši problem nedostatka fizičke aktivnosti kod djece.

Poslao je poruku roditeljima da upisuju djecu u razne športove te da ih potiču na tom putu.

Čestitao je dobitnicima priznanja na vrhunskim rezultatima koji su na ponos cijelom Posušju, kazavši da se naporan rad i trud uvijek isplate. Jukić je još naglasio da će sve pojedince i klubove, koji budu išli ovakvim stopama, znati prepoznati i nagraditi.

Načelnik Ante Begić čestitao je dobitnicima priznanja koji su, kako je dodao, kroz prošlu godinu ponosno nosili i pronosili ime općine Posušje, naglasivši da su športaši i klubovi na cijelom svijetu i u svakoj sredini najveći promotori svoga mjesta.

Načelnik je rekao da će Općina Posušje uvijek podržavati dobre športske rezultate, a najavio je i nastavak potpore razvoju športa i ostvarivanju dobrih rezultata.

- Svake godine u proračunu povećavamo izdvajanja za šport kroz Športski savez, kako bi vaši uspjesi ostali na vrhunskoj razini. Proteklih godina smo dosta sredstava ulagali u športsku infrastrukturu, pogotovo kad je riječ o stadionu Mokri Dolac ali i stadionu u Rakitnu. Stvarat ćemo još bolje uvjete i našim košarkašima i onim sportovima koji koriste našu veliku športsku dvoranu, jer smo ove godine predvidjeli 200.000 maraka za potpunu rekonstrukciju parketa – poručio je načelnik.

Isto tako, kako navodi, Posušje s višim razinama vlasti sudjeluje u izgradnji novih prostorija taekwondo doma, a u sklopu nove osnovne škole gradit će se i nova dvorana. Načelnik dodaje da će na taj način dobiti uvjete za rad svi klubovi koji nisu imali dovoljno prostorija i termina u postojećim objektima.

Uime svih dobitnika nazočnima se obratila najbolja seniorka za 2023. godinu Ivana Galić koja je zahvalila Športskom savezu i Općini Posušje na nesebičnoj podršci i pomoći.

U svom govoru poslala je poruku svim mladim športašima da športski put nije lagan te da se u njega treba mnogo ulagati, ali da se trud i upornost na kraju isplate.

Prema odluci, najbolja kadetkinja u 2023. je Ivana Čamber iz Karate kluba Posušje, a najbolji kadet je Darko Bašić iz HŠK-a Posušje.

Priznanje za juniorku godine dobila je Lucija Landeka iz ŽNK Inter, a najbolji junior je Ivan Miloš iz Kickboxing kluba Vitez Mile Bošnjak. U konkurenciji seniora priznanje je dobila Ivana Galić iz Karate kluba Posušje, a za najboljeg seniora proglašen je Dominik Begić iz HŠK-a Posušje. Najboljom momčadi proglašen je ŽNK Inter.

Vinko Begić iz HŠK-a Posušje dobio je posebno priznanje kao zaslužni športski djelatnik.

Priznanja su, uz načelnika Begića i predsjednika Športskog saveza Jukića, dobitnicima uručili i predsjednik Općinskog vijeća Mario Knezović, tajnik Športskog saveza općine Posušje Damir Ramljak, te članovi UO Športskog saveza općine Posušje Frano Grbeša i Robert Jurišić.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 18:47