StoryEditor

Ursula von der Leyen: Hrvatska je prava europska priča o uspjehu

Piše D  /  30.07.2019., 01:07h

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je novoizabranu predsjednicu Europske komisije Ursulu von der Leyen u Banskim dvorima. Razgovarat će o predsjedanju Hrvatske Europskom unijom, ulasku Hrvatske u schengenski prostor i europodručje, Višegodišnjem financijskom okviru te o drugim aktualnim temama. 

Dolazak novoizabrane predsjednice von der Leyen u Hrvatsku, nakon njezinoga boravka u Poljskoj i Francuskoj, osobito je značajan zbog uloge koju će Hrvatska imati 2020. godine kad će po prvi puta predsjedati Vijećem Europske unije. Von der Leyen uoči dolaska u Hrvatsku, objavila je na Twitteru da je uzbuđena što će doputovati u Hrvatsku, najmlađu članicu Unije i istinsku europsku priču o uspjehu.

Uz predsjednika Vlade, u izaslanstvu je i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman te ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Marko Pavić, prenosi Večernji.hr.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 08:29