Article_Top_970x250

URNEBESNO ZLOČESTO Tuzlak Nermin Bijedić otkrio zašto je kao Bošnjak glasovao za Komšića

čari suživota

URNEBESNO ZLOČESTO Tuzlak Nermin Bijedić otkrio zašto je kao Bošnjak glasovao za Komšića

lis 12, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Kad se pročita "argumentacija" sirotog Bijedića, postaje jasno zbog čega je BiH crna rupa Europe i zbog čega BiH kao država stagnira. S ovakvim stanovnicima, bolje nam ni ne može biti.

Tuzlak Nermin Bijedić uputio je otvoreno pismo HRT-u u kojem je ponudio objašnjenje zbog čega je kao Bošnjak glasovao za Željka Komšića i time izravno sudjelovao u poništavanju hrvatske izborne volje, kršenju Ustava BiH i Daytonskog sporazuma.

Njegovo objašnjenje obiluje fašističkim stavovima, zloćom i temeljnim nerazumijevanjem Ustava BiH ali daje i sjajan uvid u um Bošnjaka koji je glasovao za Komšića. 

Kad se pročita "argumentacija" sirotog Bijedića, postaje jasno zbog čega je BiH crna rupa Europe i zbog čega BiH kao država stagnira. S ovakvim stanovnicima, bolje nam ni ne može biti.

Tako nam Nermin, revoltiran emisijom Otvoreno HRT-a kojoj su tema bili izbori u BiH, pojašnjava sljedeće:

"Sva četiri člana moje porodice, kao Bošnjaci, glasali su za Željka Komšića i to smatram, s punim pravom utvrđenim Ustavu FBiH ali i u elementarnom moralu i etici.

Etičnost se ogleda u tom što je član Predsjedništva BiH iz hrvatskog naroda i moj član Predsjedništva i donosi odluke koje se direktno tiču mene i života moje porodice, pa je potpuno logično da imam pravo birati ga. Time mi Hrvatima ništa ne serviramo niti im šta biramo. Naprotiv mi serviramo i biramo sebi ono što nam odgovara, na što imamo demokratsko pravo. Na stranu to što nas je g-din Dragan Čović svojim stavovima i ponašanjima natjerao na to. Da je bilo suprotno, možda bismo glasali i za samog Čovića.

Naglasio bih da BiH demokratije ima pregršt manjkavosti kojih smo apsolutno svijesni.Tako mi iz entiteta FBiH nemamo pravo glasati za člana Predsjedništva iz srpskog naroda, odnosno entiteta zvanog RS, koji direktno utiče na moj i naše živote a mi ga ne možemo birati. I obratno, oni iz drugog entiteta ne mogu glasati za ove iz prvog entiteta. To svakako nije dobro i nije demokratski a plod je političkog nasilja koga je prozveo Dejton i nerješeno prekinute agresije na RBiH. Međutim, naša budućnost je budućnost građanske države pa ćemo i to uz Božiju pomoć, riješiti u civiliziranoj Republici BiH.

Nadalje, Čović i njegovi istupi a pogotovo istupi njegovih pobočnika, prije svega izvjesnog Karamatića i izvjesne Krišto, imaju sve odrednice čistog fašizam i direktna su prijetanja bošnjačkom narodu. Za sada su bošnjačke rekacije su uglavnom anemične, baš kao što je anemičan neustoličeni bošnjački lider. Identične stavove ima izvjesni Ljubić koji djeluje iz klupa vašeg Sabora i koga plaćaju hrvatski poreski obveznici.

(...)

Ako govorimo o ugroženosti naroda i demokratiji u BiH, morate znati da Hrvata u BiH ima 15%. Koliko imaju vlasti? Objasnite svojoj publici koliko vrijedi glas jednog Hrvata u odnosu na glas jednog Bošnjaka kojih u BiH ima u apsolutnoj većini? Kao paralelu objasnite svojoj publici kako ste riješili odnose sa Srbima koji su ostali da žive u Hrvatskoj? Vi to dobro znate a mi to ne znamo, zato ćemo uz vašu pomoć ući u EU. Hoćemo, ali malo morgen….

Također morate zaboravite da su Hrvati ili bilo ko u BiH, konstitutivni narod. Bošnjaci, Srbi i Hrvati su državotvorni narodi a kako niko u BiH nije u državu BiH unio ništa svoje (ekskluzivnu teritoriju) ne može biti konstituivan. Također morate znati da je BiH starija i od bosanskih Srba i bosanaksih Hrvata jer su ti isti nastali iz Bošnjaka, pravoslavne i katoličke vjere, prije 100 ili 200 godina. Ali svako ima pravo da sebe nazove imenom kojim hoće.

Kad smo kod imena, mi svi u BiH smo Bosnaci. To morate znati. Nismo Bosanci i Hercegovci. Nemojte nas dijeliti jer su svi Hercegoci- Bosnaci. Obratno ne važi. Ja imam sreća, hvala Bogu, da sam Bosanc porijeklom iz Hercegovine.

Obzananite svojoj publici da u Kantonima sa bošnjačkom većinom, da Hrvati ili bilo ko nije ugrožen. Ugrožavanje bilo koga nije sastavni dio bošnjačke politike ni Bošnjaka", stoji u pismu Bijedića HRT-u.

Iz navedene "argumentacije" potpuno je jasno kako Bošnjaci zamišljaju suživot u BiH. Inače, navedena "argumentacija" nije neko trećerazredno trabunjanje nekog pijanice, nego je sažetak svih političkih stavova bošnjačke političke, medijske i intelektualne scene. Na navedenu količinu gluposti uopće nije moguće odgovoriti a to i jest cilj bošnjačke elite - zatrpati javnost gomilom gluposti koje je onda nemoguće sve demantirati.

R.I. / Dnevnik.ba 

Article_Bottom_970x250