StoryEditor

Ured za razmatranje žalbi odbacio žalbu na izbor kompanije za tiskanje glasačkih listića

Piše D  /  12.08.2020., 02:08h

Kako je pojasnila, Ured je u najkraćem mogućem roku od četiri dana, nakon što je dostavljen dokaz o obveznoj uplati naknade za pokretanje žalbenog postupka u iznosi od oko 7.000 KM, riješio žalbu skupine ponuđača koju su izjavili na odluku ugovornog tijela Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku nabave usluga tiskanja i pakiranja glasačkih listića.

Ovakav zaključak donesen je jer žalbu izjavio punomoćnik kojem je punomoć dao samo jedan član skupine ponuđača, dodaje Klobučar, koji je lider u grupi, ali on za izjavljivanje žalbe nije imao punomoć ostalih članova te skupine ponuđača, što je u skladu s njihovim ugovorom.

Na sjednici je, dodaje, procesno riješena ta žalba i nije se ulazilo u meritum žalbe jer se za to nisu stekli uvjeti s obzirom na to da je izjavljena od neovlaštene osobe.

Tu procesnu pretpostavku je moglo utvrditi i Središnje izborno povjerenstvo roku od pet dana od primitka žalbe, što se dogodilo 28. srpnja, te donijeti isti zaključak kao i Ured. Oni su to propustili uraditi te smo je mi danas procesno riješili. Naš zaključak je konačan i ovršan i postupak se nastavlja – zaključila je Kobučar.

Podnositelj žalbe je skupina ponuđača, i to Atlantik iz Banje Luke te kompanije Igepa bh i Farma prom iz Sarajeva.

Prema okvirnom sporazumu, posao tiskanja glasačkih listića, vrijedan 805.528 KM s PDV-om, dodijeljen je firmi Unioninvestplastika Sarajevo.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 21:40