StoryEditor
poruka srbiji

Upozorenje s Kosova: Ako razmišljate da nas napadnete, trebate znati da ćete se suočiti s vojskom NATO-a

Piše desk  /  25.02.2022., 09:46h
Predsjednica Kosova Vjosa Osmani napravila je paralelu između situacije u Ukrajini i u njezinoj zemlji optuživši Srbiju da u slučaju Kosova “cilja ono što Rusija cilja u Ukrajini i Gruziji”.

Ona je u emisiji Rubikon rekla i da sklonost Rusije ka destabilizaciji nije samo vezana za Ukrajinu, već i za regiju Balkana, prenio je Kljan Kosova.

Osmani vjeruje da će Srbija podržati Rusiju u njenoj akciji u Ukrajini, ali je upozorila Srbiju da u slučaju da “razmišlja o napadu na Kosovo”, treba znati da će se suočiti “ne samo s vojskom i policijom Kosova, već i s vojskom NATO-a jer vojska NATO-a ima pun mandat zaštititi svaki dio granica Republike Kosovo, posebno onih na sjeveru”.

Službeni Beograd u četvrtak se nije izjasnio o napadu Rusije na Ukrajinu, a obraćanje predsjednika Aleksandra Vučića javnosti najavljeno je za danas u 18 sati.

Vođa Socijalističke partije Srbije (SPS) i predsjednik srbijanskog parlamenta u tehničkom mandatu Ivica Dačić ocijenio je sinoć da se Srbija “ne smije pridružiti osudama, sankcijama Rusiji, ili bilo čemu” što bi ugrozilo njezine nacionalne ili državne interese.

Dnevnik.ba

15. svibanj 2024 00:12