StoryEditor

UOČI INAUGURACIJE Studenti u Mostaru poručili da #SejdoKomsic nije njihov predsjednik

Piše D  /  16.11.2018., 03:11h

Uoči inaguruacije članova Predsjedništva BiH, članovi Hrvatskog studentskog politoliškog foruma sa Sveučilišta u Mostaru, poručili su kako Željko Komšić, bošnjačkim glasovima nametnuti hrvatski član Predsjedništva BiH, nije njihov predsjednik.

Članovi HSPF-a su u prigodnim majicama s natpisima "Persona non grata" i "Sejdo Komsic - not my president" poručili kako Željko Komšić, po treći put izabran bošnjačkim glasovima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ne može u Predsjedništvu BiH predstavljati hrvatski narod u BiH.

"Politički poredak u BiH ne može se i neće stabilizirati bez uvažavanja izborne volje sva 3 konstitutivna naroda. Gaženje izborne volje jednog konstitutivnog naroda ujedno je gaženje temelja BiH.Iz tog razloga poručujemo: Željko Komšić nije naš predsjednik!", objavljeno je na mrežnim stranicama HSPF-a.

Željko Komšić ranije je proglašen nepoželjnim u općinama u Posavini, Hercegovini, Središnjoj Bosni - praktično od Orašja  preko Usore do Neuma. U gradovima s većinskim hrvatskim  stanovništvom u zadnjih mjesec dana osvanuli su brojni transparenti, plakati i druge parole u kojima je hrvatski narod poručio kako Komšić nije njihov predsjednik. U Mostaru je nekoliko dana nakon održavanja Općih izbora u BiH održana i mirna prosvjedna šetnja povodom nametanja Komšića bošnjačkim glasovima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

R.I./ Dnevnik.ba. 

26. travanj 2024 19:55