StoryEditor

UOČI DERBIJA Ovaj podatak najbolje oslikava koliki je United autsajder protiv Liverpoola

Piše D  /  19.10.2019., 08:10h

Momčad Jürgena Kloppa kod najvećeg rivala dolazi kao veliki favorit, što zbog ogromne razlike u kvaliteti, što zbog problema s ozljedama koje ima Ole Gunnar Solskjaer. Sigurno neće igrati Paul Pogba i David De Gea, a vrlo upitni su Aaron Wan-Bissaka, Anthony Martial, Luke Shaw, Jesse Lingard, Phil Jones, Diogo Dalot i Mason Greenwood. Eric Bailly je odavno izvan momčadi.

U sastav Liverpoola mogli bi se vratiti oporavljeni Alisson Becker i Joel Matip, a očekuje se da će Mohamed Salah igrati unatoč lakšoj ozljedi gležnja.

Zbog svega toga Liverpool je veliki favorit, a tako misle i kladionice koje nikad u povijesti Premiershipa nisu na Liverpool postavile tako nizak koeficijent na Old Traffordu. Prosječni koeficijent na Kloppovu momčad je samo 1,70, dok je na pobjedu Uniteda u internetskim kladionicama koeficijent u prosjeku 5,02.

Kladionice su i prošle sezone favorizirale Liverpool na Old Traffordu (2,15), ali je ta utakmica završila bez golova. Zadnjih godina je Liverpool uglavnom kvalitetniji od Uniteda, ali je u gostima kod Crvenih vragova posljednji put pobijedio 2014. godine s dva gola Gerrarda i jednim Luisa Suareza.

U posljednjih nekoliko utakmica protiv Liverpoola je posebno inspiriran bio David De Gea, ali njega u nedjelju neće biti na golu i, kao što smatraju kladionice, čudo bi se moralo dogoditi da Liverpool ne upiše i devetu uzastopnu pobjedu u ovoj sezoni, prenosi Index.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 01:08