StoryEditor

Umro veteran koji je u Opuzenu pljuvao po djeci pa digao kuću u zrak

Piše D  /  23.10.2018., 12:10h

Dubrovačko-neretvanska policija danas je izvijestila da je 49-godišnjak ozljedama podlegao u petak, 19. listopada, prenosi Index.hr

Podsjetimo, kobnoga dana Šimović je prijetio susjedima, a situacija je eskalirala kada je aktivirao plinsku bocu u svojoj kući i time izazvao eksploziju i požar.

Potom se popeo na krovnu terasu, a tijekom policijske intervencije ozlijedio je dva policajca, od kojih je jedan vojnim helikopterom prevezen u splitski KBC.

Policajci su iduće jutro nakon cjelonoćnih pregovora uspjeli 49-godišnjeg muškarca spustiti s krovne terase te se predao policiji.

Pljuvao po djeci, izazvao eksploziju, prijetio oružjem...

Radomir Šimović je ratni veteran 116. neretvanske brigade koji je obolio od PTSP-a. Bio je poznat policiji po ranijem ekscesnom ponašanju te duševnom rastrojstvu.

Mještani Opuzena kazali su kako je ovaj bivši ratni veteran problematičan i incidentan postao prije otprilike dvije godine, a sve je eskaliralo lani kad mu je umrla majka.

Kad je čuo konfete, izašao je sa sjekirom

Očevici su potvrdili da je povod cijelom incidentu bio dječji rođendan koji se odvijao u dvorištu susjedne kuće. Ono što je prelilo Šimovićevu čašu bili su ispaljeni konfeti.

Šimović je najprije izašao sa sjekirom i pljuvao po djeci. Zatim je izazvao eksploziju plina i požar, a potom i kosirom ozlijedio policajce koji su došli na intervenciju. Tijekom noći je tražio i svećenika.

Ipak, policija nije udovoljila toj molbi jer su procijenili da će nakon razgovora s njim počiniti samoubojstvo. Nakon drame koja je trajala cijelu noć, policija ga je svladala elektrošokerom.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 23:18