Article_Top_970x250

Umro Khabibov otac! Operirao srce pa mu presudila korona...

zakompliciralo se

Umro Khabibov otac! Operirao srce pa mu presudila korona...

srp 03, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via Instagram

Operirao je srce, ali se tad nije testirao na korona virus da bi kasnije ipak saznao kako je pozitivan. Abdulmanap Nurmagomedov (57) budio se iz kome, ali na kraju je ipak preminuo.

Abdulmanap Nurmagomedov (57), otac UFC-ovog prvaka u lakoj kategoriji Khabiba Nurmagomedova (31) umro je u Moskvi od posljedica komplikacija zaraze korona virusom, javljaju tamošnji mediji.

Otac UFC-ovog prvaka je krajem travnja završio u bolnici zbog simptoma upale pluća i gripe, ali zapravo je imao problema sa srcem te mu je na kraju dijagnosticiran srčani udar. Izgledalo je kako stvari idu nabolje te su ruski mediji tvrdili da se probudio iz kome. Problemi su krenuli kad su mu dijagnosticirali korona virus nakon operacije te se stanje dodatno pogoršalo.

Prije pet je dana Khabib na story stavio sliku sebe i oca s treninga te je dao naslutiti da se nešto događa. Bio je Khabibov trener od malih nogu te u njegovom kutu u borbama. Zaslužan je za to što se Khabib smatra jednim od najvećih boraca svih vremena, prenose 24sata.

Dnevnik.ba