Article_Top_970x250

Umro je Zlatko Cico Kranjčar!

legendarni trener i nogometaš

Umro je Zlatko Cico Kranjčar!

ožu 01, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: FaH

Umro je Zlatko Cico Kranjčar, bivši izbornik nogometne reprezentacije i otac nogometaša Nike Kranjčara, potvrđeno je Indexu.

Proslavljeni hrvatski nogometaš i bivši izbornik Hrvatske preminuo je 1. ožujka 2021. u KBC Merkur nakon kratke i teške bolesti.

Prema prvim informacija, Kranjčar je prije desetak dana primljen u zadarsku bolnicu zbog problema s jetrom, a potom je prebačen u Zagreb, gdje je i umro u KB Merkur.

Cico Kranjčar je profesionalnu igračku karijeru započeo 1973. u zagrebačkom Dinamu u kojem je igrao do 1983.

Bio je vrhunski centarfor i realizator, a za Dinamo je u 261 utakmici zabio 98 golova.Kranjčar potom prelazi u bečki Rapid gdje počinje igrati nogomet karijere. Postaje legenda kluba u kojem se zadržava do 1990. godine. Za Rapid je u 201 utakmicu zabio 106 golova. Nakon toga uslijede su kraće avanture u austrijskim klubovima VS St. Pölten i SV Wienerfeld.

Za reprezentaciju bivše Jugoslavije Cico je nastupio 11 puta i dao tri gola. Cico je bio jedan od članova reprezentacije Hrvatske koja je odigrala svoju prvu utakmicu od samostalnosti 1990. godine protiv SAD-a. Za Hrvatsku je nastupio dvaput i dao jedan gol. Bio je kapetan u prvoj utakmici reprezentacije protiv SAD-a.

Trenersku karijeru Kranjčar započinje 1991. godine kao trener Wienerfeld Beča 1991. godine. Zagrebački Dinamo vodio je u tri navrata i dvaput bio prvak Hrvatske. Kao trenera najviše će ga se pamtiti po šampionskoj generaciji Zagreba 2002. godine s kojim je senzacionalno osvojio HNL.

Hrvatsku reprezentaciju vodio je od 2004. do 2006. godine i nastupio na Svjetskom prvenstvu. U skupini s Brazilom, Australijom i Japanom Cico je završio treći, prenosi Index.

Dnevnik.ba