StoryEditor

Umrla žena u koju je pucao sin

Piše D  /  05.06.2020., 08:06h

Ana G. (68) u koju je prekjučer pucao njen sin Drago G. (37) sinoć oko 23:00 sati podlegla je ozljedama u Općoj bolnici Dubrovnik, javlja Dubrovački vjesnik.

Podsjetimo, nekoliko minuta nakon 23 sata u srijedu, Drago G. je iz još neutvrđenog razloga, a najvjerojatnije u stanju visoke rastrojenosti, ispalio nekoliko hitaca prema majci i ocu.

Jedan od metaka je njegovu majku Anu (68) pogodio u predjelu glave, dok su njegovu ocu Branku (68) meci ozlijedili vratnu kralježnicu i torakalni dio. Roditelje je ostavio u lokvi krvi, a on se dao u bijeg.

Navodno je netko od susjeda koji su čuli povišene tonove i pucnjeve alarmirao policiju, no nitko nije slutio kakva se tragedija krije u jednom od stanova u Postranjskoj. Prizori koje su zatekli policajci i djelatnici Hitne bili su stravični. Ranjeni supružnici promptno su prevezeni vozilom Hitne pomoći u dubrovačku bolnicu gdje su podvrgnuti operativnim zahvatima.

Paralelno s time, policija je intenzivno tragala za mlađim sinom ranjenoga bračnog para. Nakon četiri i pol sata potrage, istražitelji su ga oko 3.30 sati locirali 200-tinjak metara dalje u objektu unutar vrta susjednih zgrada u naselju Sedam smrtnih grijeha. A kako prilikom uhićenja kod njega nije pronađeno oružje iz kojeg je pucao, policija je neumorno nastavila pretraživati šipražje oko lokacije gdje su ga locirali, no oružju još nema traga, piše Jutarnji list.

Paralizirani grad

Prema neslužbenim informacijama, vlasnik oružja je ranjeni muškarac, a policija je u međuvremenu pretresla i objekt u kojem je 37-godišnjak uhićen, uključujući i vlasnike samog objekta gdje se Drago skrivao, i u koji je inače znao svraćati s društvom. Taj objekt je uvijek otključan pa je tu priliku Drago iskoristio i za skrivanje, a susjedi kažu kako nisu ništa čuli sve do jutarnjeg komešanja policije koja je došla čuvati objekt i obaviti pretragu okolnog područja, no i dalje bez rezultata.

Kriminalističko istraživanje nad privedenim muškarcem se privodi kraju. Još se čeka oporavak njegovog oca kako bi se mogla čuti i njegova strana priče te složiti cijeli mozaik tragedije koja je zaprepastila Dubrovnik i koja je na nekoliko sati paralizirala pola grada dok se tragalo za naoružanim muškarcem.

U tijeku je i psihološka evaluacija uhićenog koja će možda dati jasniju sliku o profilu mladića i okolnostima koje su ga nagnale na ovakav čin. Nakon dovršetka obrade, 37-godišnjak će biti predan pritvorskom nadzorniku i ispitan u prostorijama Županijskog državnog odvjetništva koje će, pretpostavlja se, staviti prijedlog sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku da mu odredi jednomjesečni pritvor.

Pucnjava i galama

- Pucnjavu ni galamu nismo čuli iako smo vrlo blizu. Ali negdje pred zoru, možda oko 4 sata ujutro, zvukovi su me trgnuli iz sna. Muški glas je poviknuo: ‘Imamo ga, ali ne i oružje.’ Protrnula sam na to i pogledala kroz prozor. Bilo je vani nekoliko policajaca, a ubrzo sam doznala da se za Dragom tragalo jer je pucao u roditelje. Što mu je bilo u glavi?! Pa to je prestrašno.

Nit’ pije, nit’ puši, niti se drogira. Ta vijest mi je nespojiva s istinom jer riječ je o predivnoj obitelji koja krvavo radi i privređuje. Imaju turističku agenciju u kojoj svi rade i imaju svoje uloge. Ova koronakriza nas je sve bacila na koljena, pa tako i susjede.

Tri mjeseca ludila. Branko je samo znao ponavljati: ‘Kad će više kraj ovome da počnemo raditi’. Jer nitko od njih nije naviknuo biti doma zatvoren i ne raditi ništa - ispričala je jedna susjeda ranjenih supružnika. Je li Drago u vrijeme zločina bio pod utjecajem nekog opojnog sredstva još nije poznato.

“Drago si je uništio život, samo da mu roditelji prežive”

Kako je rekla druga susjeda, nije znala da susjedi u stanu drže oružje, no, kaže, “te opasne ratne uspomene nisu rijetkost u Dubrovniku.

- Ani su bila puna usta sinova i ljubavi prema njima. Obostrano je to bilo. To se moglo primijetiti kad smo, sve do korone, znali roštiljati u ulici svi zajedno. Drago se tom prilikom uvijek znao najviše potruditi. Imao je niz godina psa kojeg su dali uspavati jer je bio bolestan. Nabavili su zatim novoga. Stariji brat odselio se prije nekoliko godina. Teško će ovaj užas Drago preživjeti.

Suludim potezom mladi si je dečko uništio život. Daj Bože samo da mu se roditelji izvuku i oporave. Vjerujem da će zajedno uspjeti sve prebroditi jer roditeljska ljubav prema djeci nema granica - zaključila je

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:08