Article_Top_970x250

Umirovljenici u Mostaru izašli po mirovine, redovi i ispred ljekarni

konačno vani

Umirovljenici u Mostaru izašli po mirovine, redovi i ispred ljekarni

tra 06, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Klix.ba

Umirovljenici su u Mostaru stvorili redove pred bankama, poštama i ljekarnama, a gužve ne jenjavaju od ranih jutarnjih sati.

Iako su nadležne institucije savjetovale da svi ne idu po mirovinu prvog dana isplate, građani stariji od 65 godina su ipak u velikom broju jedva dočekali izaći iz svojih domova i obaviti svoje mjesečne obveze.

Tako su građani i građanke stariji od 65 godina u Mostar stvorili gužve pred bankama i poštama, ali i ljekarnama, gdje tradicionalno po primitku svojih novčanih sredstava odlaze kako bi se opskrbili lijekovima i potrebnom medicinskom opremom.

Podsjetimo, od dana proglašenja pandemije građanima starijim od 65 godina u Mostaru, kao i čitavoj Federaciji BiH, u potpunosti je zabranjeno kretanje.

Stoga je prvi dan isplate mirovine i lijepo vrijeme u gradu na Neretvi za veliki broj umirovljenika dobar razlog da izađu iz svojih domova.

Važno je napomenuti da umirovljenici u Mostaru većinom nose zaštitne maske i rukavice, i da su policijski službenici u blizini svakog većeg skupa te upozoravaju umirovljenike da se drže socijalne distance kao jedne od mjera zaštite od širenja zaraze koronavirusom, piše klix.ba.

Dnevnik.ba