StoryEditor

Umirovljenici napravili velike redove ispred banaka u Sarajevu

Piše D  /  06.04.2020., 10:04h

Podjela mirovina vrši se preko pošte i preko banke. Umirovljenici koji mirovine primaju preko pošte mogu sačekati da im iste budu uručenu na kućnom pragu. Ipak, oni koji mirovine primaju preko banaka već od jutros su krenuli prema istima.

Direktor Federalnog zavoda MIO jučer je apelirao na umirovljenike da u banke ne dolaze prije 9:30 ili 10 sati, jer im novac neće odmah ujutro biti na računima zbog procesa prebacivanja.

Iz kriznih stožera također su apelirali da se izbjegavaju gužve kako bi se spriječilo potencijalno širenje zaraze koronavirusom. Redovi ispred banaka su negdje kraći, a negdje dulji, a ispred pojedinih poslovnica i policija regulira. Treba istaknuti i da većina umirovljenika nosi maske, piše klix.ba.

Dugačak je red i spred poslovnice Sarajevo Gasa, gdje se čeka na plaćanje računa.

Iz Federalnog stožera civilne zaštite pozvali su ostale građane da se danas do 12 sati pridržavaju preporuka i izbjegavaju boravak vani kako bi umirovljenici svoje mirovine mogli preuzeti do 12 sati, do kada im je dozvoljeno kretanje zbog izvanrednog stanja.

Inače, na snazi je zabrana kretanja za starije od 65 godina i mlađe od 18, s izuzetkom od danas pa do petka za umirovljenika, koji od 8 do 12 sati mogu podići svoje mirovine.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 10:06