StoryEditor
odlazak nogometne legende

Ulica u Travniku dobit će ime po "treneru svih trenera"

Piše fena  /  08.02.2023., 16:18h

Travničani su beskrajno tužni zbog smrti legendarnog trenera Miroslava Ćire Blaževića, inače rođenog Travničanina, i na nekoliko načina odat će počast ovom velikanu grada, kazao je Feni danas načelnik Općine Travnik Kenan Dautović (SDA).

- Reakcije ljudi u gradu su jednostavno beskrajna tuga. Travničani svog Ćiru ispraćaju s puno emocija ali i zahvalnosti za sve što je uradio. Otišao je jedan čovjek koji je obilježio jedno povijesno poglavlje pogotovo u sportskom, ali i širem društvenom dijelu - rekao je Dautović.

Iako je ne sebi svojstven način najavljivao da se kraj bliži, Ćirina smrt ipak je zatekla sve, dodao je načelnik.

- Još ćemo smisliti na koji način dostojanstveno obilježiti njegov odlazak. Zahvalni smo Bogu što je mogao biti nazočan prilikom dodjele titule počasnog građanina Travnika. Sigurno ćemo razmišljati u smjeru da ovjekovječimo njegovo ime na simboličkoj razini kroz neki spomenik ili ulicu koja će nositi ime trenera svih trenera - rekao je Dautović.

On je najavio da će izaslanstvo Općine Travnik nazočiti posljednjem ispraćaju legendarnog trenera.

- Delegacija općine na čelu s predsjedavajućom Općinskog vijeća Vlatkom Lovrinović i sa mnom nazočit će sprovodu legendarnog trenera na zagrebačkom Mirogoju. U komunikaciji smo s njegovom obitelji - kazao je travnički načelnik.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 09:13