StoryEditor

Ulica u Crnoj Gori dobiva naziv po ratnom zločincu Ratku Mladiću?

Piše D  /  05.02.2021., 12:02h

Osim toga, bilo je predloženo da se ulica nazove i po jednom od četničkih zapovjednika Pavlu Đurišiću, ali je taj prijedlog odbijen. Kako prenose mediji u ovoj zemlji, vijeće koji daje mišljenje o imenovanju čine Goran Kiković, Petar Labudović, Bogdan Fatić, Fahrudin Hadrović, Draško Došljak, Miloš Raković i Zoran Milović.

Predsjednik vijeća Goran Kiković je ukazao na to da on ima samo savjetodavnu ulogu, a da konačnu odluku donosi resorno ministarstvo.

Mnogima u Crnoj Gori, ali i u regiji je neprihvatljivo da se ulica nazove po Mladiću koji je osuđen za najteže ratne zločine u Bosni i Hercegovini.

Reagirao je i novoizabrani predsjednik i parlamentarac oporbene Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević, koji smatra da je za ovo odgovoran i potpredsjednik Vlade Crne Gore i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

"U građanskoj Crnoj Gori baš ‘osvježilo‘ veljače 2021. godine, 26 godina nakon genocida u Srebrenici Crna Gora ‘konačno‘ dobiva ulicu Ratka Mladića. Vlada Crne Gore i Dritan Abazović trebaju zaustaviti ovu odluku, jer prema Ustavu vode unutarnju politiku. Relaksirano to neće URA dozvoliti. Bravo URA", poručio je sarkastično Konjević preko Twittera.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 14:20