Article_Top_970x250

Ukrali bankomat pa im pukla guma na kombiju

gračanica, kosovo

Ukrali bankomat pa im pukla guma na kombiju

svibnja 09, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Arhiva

Pet maskiranih osoba odnijelo je jutros bankomat Komercijalne banke iz Doma kulture u Gračanici na Kosovu, nakon što su onesposobili čuvara. Međutim, pukla im je guma na kombiju pa su morali ostaviti sef zajedno s vozilom, priopćila je kosovska policijska služba.

Policija je navela da se pljačka dogodila oko 4.00 sata jutros, u vrijeme policijskog sata.

"Lopovi su došli kombijem i putničkim automobilima, sprejem isprskali i onesposobili čuvara i u kombi utovarili sef težak oko 700 kilograma", navode iz policije, odakle napominju da su kriminalci govorili albanskim jezikom.

Kombiju je pukla guma u prištinskom prigradskom naselju Ajvalija, te su udarili u zid pored puta, nakon čega su ostavili kombi s bankomatom i pobjegli u nepoznatom pravcu.

Policija je izašla na lice mjesta, izvršila uviđaj, a ukradeni bankomat je vraćen u postaju policije u Gračanicu.

Na Domu kulture, prema snimkama s video-kamera, pričinjena je materijalna šteta, uništen dio zida, instalacije za grijanje, kao i tehnika za puštanje reklama.

Predsjednik općine Gračanica Srđan Popović zatražio je od nadležnih organa da pronađu i procesuiraju osobe koje su pokušale opljačkati bankomat Komercijalne banke.

Popović je rekao da je ovaj nesvakidašnji slučaj uznemirio mještane i zabrinuo sve koji posluju preko ove banke.

Istaknuo je da nije prvi put da se na području Gračanice događaju krađe, a da počinitelji ne budu pronađeni, te da su ovakve kriminalne radnje nedopustive.

Dnevnik.ba