StoryEditor
"Nedužni plaćaju za rat"

Ukrajinski veleposlanik kritizirao Papu zbog komentara o ubojstvu Darje Dugine

Piše hina  /  24.08.2022., 16:27h

"Nedužni plaćaju za rat", rekao je Franjo ranije na općoj audijenciji u srijedu, kada se osvrnuo na "onu jadnu djevojku koju je raznijela bomba postavljena ispod sjedala automobila u Moskvi".

Ukrajinski veleposlanik u Vatikanu kritizirao je papu Franju zbog toga što je Darju Duginu, kćer istaknutog ruskog ultranacionalista koja je ubijena u eksploziji autobombe pored Moskve, nazvao nedužnom žrtvom rata. Vrlo je neobično da veleposlanici u Vatikanu javno kritiziraju Papu.

"Nedužni plaćaju za rat", rekao je Franjo ranije na općoj audijenciji u srijedu, kada se osvrnuo na "onu jadnu djevojku koju je raznijela bomba postavljena ispod sjedala automobila u Moskvi". Rusija je za ubojstvo okrivila ukrajinske agente, što Kijev negira.

Ukrajinski veleposlanik pri Svetoj Stolici Andrij Juraš u tvitu je napisao da su Papine riječi "razočaravajuće". "Kako (je) moguće spominjati jednog od ideologa (ruskog) imperijalizma kao nevinu žrtvu? Ubili su je Rusi", rekao je.

Franjo je rat nazvao "ludilom". Rekao je da su ukrajinska i ruska djeca ubijena i da "biti siroče ne poznaje nacionalnost". Juraš je u tvitu napisao: "Ne može se govoriti u istim kategorijama o agresoru i žrtvi, silovatelju i silovanom."

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 19:00