StoryEditor
Oleksij Reznikov

Ukrajinski ministar: "Uvjeravam vas da mi nismo ti koji su lansirali dron prema Hrvatskoj. Hrvatska je naš prijatelj i nikad to ne bismo učinili”

Piše desk  /  17.03.2022., 11:14h
Ukrajina istražuje incident s besposadnom letjelicom koja je prošli tjedan pala na Zagreb i sigurno ga ona nije lansirala prema Hrvatskoj, izjavio je u četvrtak ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov.

“Ja sam u svakodnevnom kontaktu s hrvatskim kolegom, razgovaramo o tome. Istražujemo taj incident i uvjeravam vas da mi nismo ti koji su lansirali taj dron prema Hrvatskoj. Hrvatska je naš prijatelj i nikad to ne bismo učinili”, rekao  je Reznikov.

On je video vezom sudjelovao na sastanku članova vanjskopolitičkog odbora Europskog parlamenta, pododbora za sigurnost i obranu i članova parlamentarnog izaslanstva EU-Ukrajina.

Reznikov je, odgovarajući na pitanje hrvatskog zastupnika Tonina Picule, podsjetio da je Ukrajina bila među prvim zemljama koje su priznale Hrvatsku i među prvima koja je počela slati oružje u Hrvatsku tijekom rata.

Dodao je da se tu postavlja pitanje i sigurnosnog sustava NATO-a. “Dron je preletio nekoliko zemalja članica, kako ga niste vidjeli, zašto ga niste uništili, možete li pokriti vlastiti zračni prostor?”, uputio je, kako je rekao, “retorički pitanje” ukrajinski ministar obrane Reznikov.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 11:46