StoryEditor
donbas

Ukrajinci uništili ruski tenk i objavili snimku, kupola odletjela 20 metara uvis

Piše desk  /  13.05.2022., 11:51h
Krhotine su letjele na sve strane, pa tako i na vozače koji su sve to promatrali. Nekoliko vozila je razneseno

Dramatičan video koji prikazuje kolonu ruskih tenkova kako nakon snažne eksplozije odlaze u zrak kruži društvenim mrežama. 

Naime, vidljivo je kako tenk nakon eksploziva odlazi u zrak, dok drugi eksplodira u ogromnom plamenu. Krhotine su letjele na sve strane, pa tako i na vozače koji su sve to promatrali, piše NY Post.

Ukrajinska 54. brigada, sa sjedištem u regiji Donbas, podijelila je u utorak snimku uništenja tenkova, postavljajući snimku uz optimističnu, domoljubnu glazbu.

Autentičnost snimke nije potvrđena. 

Isječak prikazuje red tenkova koje su pokretale trupe, koje se voze neidentificiranom cestom. Nekoliko vojnih vozila pretrpjelo je izravne pogotke te su eksplodirali.

Slična razaranja uhvaćena je u grafičkom snimku dashcam-a koji je snimio reporter kineske državne televizije u Mariupolju, prema njegovoj postaji, Phoenix TV.

Njihova je kamera tada uhvatila ogromnu eksploziju, kako navode, izgledalo je kao da je kupola tenka bačena više od 20 metara u nebo.

Snimka prikazuje reportera i njegovog lokalnog posrednika kako se voze gradom na putu kako bi intervjuirali one koji su se zgurali u čeličani Azovstal , prolazeći pored brojnih autobusa, automobila, pa čak i pješaka.

Phoenix TV tvrdi da se eksplozija dogodila prošlog petka, pogodivši barem jedan od dva ruska tenka ispred novinara, koji je rekao da je spašen tek nakon što mu je vojnik ranije rekao da uspori, prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

13. svibanj 2022 11:51