StoryEditor
rat u ukrajini

Ukrajinci pogodili školu u kojoj su bili smješteni Rusi. Jedna strana spominje 400 mrtvih, druga 63

Piše desk  /  02.01.2023., 15:00h

U napadu ukrajinske vojske na kompleks u gradu Makijivki, koji se nalazi pod ruskom kontrolom, navodno su ubijeni deseci nedavno mobiliziranih trupa koje je poslala Moskva. Izvješća s obje strane sugeriraju da bi se moglo raditi o jednom od najsmrtonosnijih napada na položaje ruske vojske.

Ukrajinsko vojno zapovjedništvo objavilo je da je do 400 ruskih vojnika ubijeno u incidentu u Makijivki, gradu u regiji Donjeck koji je pod kontrolom Moskve. Proruske vlasti su kasno sinoć priznale da ima žrtava, ali nisu komentirale ukrajinske brojke, piše Guardian. 

Danil Bezsonov, visoki dužnosnik Moskve u okupiranom dijelu regije, potvrdio je kako je ukrajinski projektil pogodio strukovnu školu u Makijivki u kojoj su bili smješteni vojnici. Dodao je kako se napad dogodio dvije minute nakon ponoći na Novu godinu.

"Strukovnoj školi zadan je velik udarac američkim HIMARS-om. Bilo je mrtvih i ranjenih, točan broj još nije poznat", napisao je Bezsonov u objavi na Telegramu. Društvenim mrežama su se proširile fotografije i snimke koje pokazuju nešto što izgleda kao ruševine zgrade u Makijivki koju je ruska vojska koristila kao vojarnu. 

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da su 63 vojnika ubijena u ukrajinskom raketnom napadu na njihov privremeni smještaj u gradu Makiivka, u dijelu ukrajinske regije Donjeck koji je pod kontrolom Rusije.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 12:23