StoryEditor

Ukrajinci ostali šokirani kada su vidjeli Maksimir, pogledajte kako su ga opisali

Piše D  /  06.11.2019., 11:11h

Otkako su doputovali u Zagreb, ukrajinski novinari marljivo i vrlo objektivno izvještavaju o večerašnjoj utakmici.

Svojim su čitateljima prenijeli sve što su mogli i znali o Dinamu i hrvatskom nogometu, a u oko i m je upalo i, žao nam je što moramo tako, maksimirsko ruglo. Baš kao svojedobno i Talijanima uoči gostovanja Atalante.

Tako su na tamošnjem portalu Sport upravo osvanule fotografije oronulih maksimirskih tribina, konstrukcija koje ne ulijevaju povjerenje da će izdržati susret, a dopisnik spomenutog portala je uz doista otužne prizore napisao sljedeće rečenice:

- Maksimirski stadion, smješten odmah uz istoimeni park, ostavio je na nas pomiješane emocije. Glavnu nogometnu arenu u Hrvatskoj teško je nazvati modernom i komfornom.

Nema krova, tribine su udaljene od igrališta, te je očito da je rekonstrukcija stadiona očajno potrebna. Sadašnje stanje stadiona osobito je depresivno po kiši - napisao je taj novinar, pa ipak pronašao ljepšu stranu priče, prenosi Večernji.

Doduše, u ljudima koji taj dotrajali stadion pohode.

- S druge strane, Maksimir je kultno mjesto. Strastveni Dinamovi navijači uvijek na njemu stvaraju nezaboravnu atmosferu. Također, dom je hrvatske nacionalne reprezentacije, te je praktički neosvojiva utvrda - ističe u članku naslovljenom Uporna bitka na hrvatskoj kiši.

Dnevnik.ba

 

20. travanj 2024 10:33