StoryEditor
napunjen s 450 kg TNT-a

Ukrajinci objavili video: Ovo je trenutak kada je dron udario u ruski brod

Piše desk  /  04.08.2023., 10:31h

Služba sigurnosti Ukrajine (SBU) izvela je specijalnu operaciju u zaljevu Novorosijsk u Rusiji tijekom koje je mornarička bespilotna letjelica oštetila veliki desantni brod Olenegorski Gorniak, potvrdio je izvor iz SBU-a za Ukrajinsku Pravdu. "Video prikazuje površinsku bespilotnu letjelicu SBU-a napunjenu s 450 kilograma TNT-a kako napada neprijateljski brod s oko 100 članova posade", ispričao je.

Izvori iz SBU-a istaknuli su da je specijalna operacija izvedena zajedno s ukrajinskom mornaricom. Kao rezultat napada, ruski brod sada ima veliku rupu u svom trupu i trenutno nije u stanju izvršavati svoje borbene misije. "Stoga su sve izjave Rusa o takozvanom odbijenom napadu lažne", naglasio je izvor.

Rusi tvrde da su odbili napad

Ukrajinski obavještajci ističu kako ovo nije prva uspješna specijalna operacija SBU-a u kojoj sudjeluju mornaričke bespilotne letjelice. Ranije je Vasil Maliuk, šef sigurnosne službe Ukrajine, potvrdio da SBU stoji iza napada na ruske brodove u Sevastopoljskom zaljevu u listopadu 2022. i nedavnog napada na Krimski most. 

Podsjetimo, Rusija je ranije jutros priopćila kako je odbila napade ukrajinskih mornaričkih i zračnih bespilotnih letjelica na svoju pomorsku bazu u Novorosijsku na Crnom moru i na anektirani poluotok Krim.

"Sinoć su ukrajinske oružane snage, uz pomoć dva bespilotna broda, pokušale napasti pomorsku bazu Novorosijsk. Čamci bez posade otkriveni su i uništeni redovnom paljbom s ruskih brodova koji su štitili pomorsku bazu", naveli su. 

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 23:50