StoryEditor
rat u ukrajini

Ukrajinci o Wagnerovom postavljanju ruske zastave u Bahmutu: "Podigli su je iznad WC-a, nisu oni ništa zauzeli!"

Piše hina  /  03.04.2023., 12:41h

Ukrajina je u ponedjeljak priopćila da su ruske snage "vrlo daleko" od zauzimanja istočnog grada Bahmuta i da se vode borbe oko zgrade gradske uprave, dok je ruska plaćenička skupina Wagner ustvrdila da je tamo podigla rusku zastavu.

Glasnogovornik istočnog vojnog zapovjedništva Ukrajine rekao je Reutersu da nije jasno gdje su ruske snage podigle svoju zastavu te da je lažna ruska tvrdnja o zauzimanju grada.

"Podigli su zastavu iznad nekakvog WC-a. Pričvrstili su je sa strane tko zna čega, objesili svoju krpu i rekli da su zauzeli grad. Pa dobro, neka misle da su ga zauzeli", rekao je telefonski Serhij Čerevatij.

U Bahmutu se vode jedne od najžešćih borbi u ratu. Obje strane imaju ogromne gubitke, a velik dio grada uništen je u granatiranjima.

Šef ruskih plaćenika Wagner Jevgenij Prigožin rekao je kasno u nedjelju da su njegove snage podigle rusku zastavu nad zgradom gradske uprave.

Prigožin je rekao da je s "pravne" točke gledišta Rusija zauzela Bahmut, što Čerevatij odlučno poriče. "Vode se borbe oko zgrade gradskog vijeća (Bahmuta), nisu zauzeli ništa u pravnom smislu", rekao je Čerevatij. "Bahmut je ukrajinski i oni nisu ništa zauzeli i, blago rečeno, vrlo su daleko od toga", dodao je.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 05:58