StoryEditor
rat u ukrajini

Ukrajinci navodno oslobodili mjesta, širi se slika podizanja zastave: ‘Nema mjesta okupatorima‘

Piše hina  /  05.09.2022., 07:29h

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je na vojnom sastanku da se ukrajinske zastave sve češće vraćaju onamo kamo pripadaju

Ukrajinske oružane snage su, po informacijama iz Kijeva, u nedjelju oslobodile selo Visokopiliju u Hersonskoj oblasti. Zamjenik šefa ureda ukrajinskog predsjednika, Kirilo Timošenko, objavio je u nedjelju na Telegramu fotografiju podizanja zastave.

No izvješća o oslobađanju tog naselja na sjeveru te regije objavljena su bila i u lipnju. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je na vojnom sastanku da se ukrajinske zastave sve češće vraćaju onamo kamo pripadaju.  "I nema mjesta za okupatore u našoj zemlji", rekao je u nedjelju, po njegovu uredu. Nije otkrio pojedinosti.

Ukrajinske postrojbe su po medijima oslobodile u nedjelju i selo Ozerne u Donecku. Ta informacija nije provjerena iz neovisnih izvora. Ukrajina je potkraj kolovoza započela ofenzivu u cilju oslobađanja Hersonske oblasti koju su Rusi osvojili nedugo nakon početka invazije 24. veljače. Rusko ministarstvo obrane niječe ukrajinske uspjehe. 

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 13:44