StoryEditor
obavještajne službe

Ukrajina: "Rusi planiraju održati vojnu paradu 9. svibnja u Mariupolju"

Piše desk  /  04.05.2022., 16:06h
Glavna obavještajna uprava Ministarstva obrane Ukrajine izvijestila je na svom Telegram kanalu da je Sergej Kirijenko, zamjenik šefa ureda ruskog predsjednika, stigao u Mariupolj kako bi kontrolirao "pripreme za vojnu paradu".

Ukrajinci tvrde da se pripreme sastoje od akcija čišćenja središnjih ulica od ruševina, neeksplodiranih ubojitih sredstava i uklanjanja tijela ubijenih.

"Sergej Kirijenko, prvi zamjenik šefa ruske predsjedničke administracije zadužen za unutrašnju politiku Rusije, stigao je u razoreni Mariupolj. Poznato je da je nedavno postao novi kustos Kremlja", navode iz ministarstva u priopćenju.

Prema podacima obavještajnih službi, glavni zadatak Putinovog dužnosnika je priprema za "svečane događaje" 9. svibnja te da se radi o imitaciji "vojne parade".

"Stoga bi Mariupolj, prema planovima rasiste, trebao postati centar "proslave". U tom cilju, grad hitno čiste od ruševina, tijela ubijenih i neeksplodiranih ubojitih sredstava", ističu iz obavještajne uprave.

Navode kako je u tijeku je velika propagandna kampanja tijekom koje će Rusima biti prikazane priče o "radosti" mještana zbog susreta ruskom vojskom.

"Rašistički propagandist Volodimir Solovjov i šef okupacijske administracije Donjecka Denis Pušilin posjetili su Mariupolj kako bi pripremili relevantne materijale", navode na kraju priopćenja iz Glavne obavještajne uprave Ukrajine.

image

Ukrajinska objava na Telegramu

TELEGRAM - Screenshot

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 09:57