StoryEditor
rat u ukrajini

Ukrajina raketirala most kojim se koristi ruska logistika na okupiranom jugu

Piše hina  /  23.07.2022., 22:55h

Ukrajian je danas raketirala most u okupiranoj Hersonskoj oblasti na Crnome moru kojim se ruske snage koriste kao logističkim koridorom dok Kijev priprema veliku protuofenzivu, rekao je ukrajinski regionalni čelnik.

Raketiran je Darjivski most preko rijeke Ingulec kojim se ruske snage koriste za opskrbu, nekoliko dana pošto je pogođen i važan most preko obližnjeg Dnjipra, rekao je savjetnik oblasnog guvernera koji je na teritoriju pod ukrajinskom kontrolom.

"Svaki most je slaba točka u logistici i naše oružane snage uspješno uništavaju neprijateljski sustav. Ovo još nije oslobađanje Hersona, ali je ozbiljan korak u tom smjeru", napisao je dužnosnik Serhij Klan na Facebooku.

Zamjenik čelnika regionalne vlasti koju su postavili Rusi rekao je da je most pogođen sa sedam raketa sustava visoke pokretljivosti (HIMARS), ali je još upotrebljiv, objavila je ruska agencija TASS.

Ove izjave dviju strana agencija Reuters nije mogla provjeriti iz neovisnih izvora.

Ukrajina se koristi oružjem dugog dometa koje joj šalje Zapad kako bi gađala ruske logističke koridore i skladišta streljiva nastojeći preokrenuti tijek rata i pripremiti se za protuofenzivu u Hersonskoj oblasti.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 23:17