StoryEditor

Ukradeni mobitel tri ulice dalje našli kod starice na štakama

Piše D  /  05.03.2021., 10:03h

Majci Nataši Šantić još se nisu slegnuli dojmovi od šokantnog ishoda, piše Glas Slavonije.

– Mlađi sin otišao je u nedjelju, oko 16 sati, na Vijenac, kod spomenika, loptati se s prijateljima, odloživši mobitel na klupu. Rekla sam mu da ga ponese da bude dostupan. Suprug i ja krećemo u šetnju i zovem sina, no ne javlja se. Kako se s Vile približavamo Vijencu, vidim ga u igri. Nakon dolaska sin mi kaže: ‘Mama, moram ti nešto reći. Nema mi mobitela, ostavio sam ga na klupi i dok sam se okrenuo, nije ga bilo.‘ Rekao mi je i da je na tren išao na WC iza zgrade. Pola sata smo ga tražili po Vijencu, ali mobitela nema – prepričava majka Nataša. Sin joj kaže kako se sjeća da su neke bake tu prošle. "Nisam tome pridala pozornost, misleći da je negdje u travi", kaže Nataša. Šantići i kasnije nastavljaju tražiti po Vijencu, no bez uspjeha.

Potraga

– Sjetim se kako bi ga mogli naći preko lokacije, no sin ju je bio isključio. Moj kolega iz škole usmjerio nas je na Samsung account, za nj ne moramo imati uključenu lokaciju, pa smo kod kuće na laptopu ukucali broj i prijavili se njegovim Google računom i na ‘traži moj mobitel‘, kad – on ‘vrti‘ i locira mobitel u Frankopanskoj – prepričava potragu Šantić. Treća je to ulica od Vijenca.

– Suprug, sin i ja sjedamo u auto, prateći na laptopu. Sada je mobitel već u drugom dijelu Tomislavove, netko hoda i nosi ga, pa okrenemo tamo. Lokacija pokazuje kućni broj. Gledam, očekujem neku mlađariju, no vidim samo baku na dvije štake. Kažem mužu: ‘Kod ove je žene!‘ Sin i ja iziđemo iz auta i ja, držeći laptop pred sobom, pitam staricu: ‘Dobra večer, jeste li vi našli kakav mobitel možda?‘ Kaže: ‘Ne!‘ ‘Sigurno? Kod srednje škole, kod spomenika?‘, opet pitam, a ona iz desnog džepa jakne vadi svoj i kaže: ‘Ja imam taj mobitel!‘ Počinje mucati. ‘Gdje ste vi sad bili?‘ pitam ju, a ona će: ‘Na Partizanu.‘ Na laptopu ‘refrešnem‘ i opet mi locira mobitel tu. S druge strane idu dva muškaraca, prijeđem k njima i pitam: ‘Jeste vi našli kakav mobitel, gdje ste sada bili?‘ ‘Ne, na korzu, idemo kući‘, odgovaraju. ‘Refrešnem‘ i locira mobitel kod novog kućnog broja, a i baka je već tamo. Kažem mužu da je mobitel sigurno kod nje, a i požurila je. Opet mi za njom i kažem joj: ‘Pokazuje mi da je mobitel kod vas.‘ Uspetljala se, kao da će joj pozliti. ‘Vratite sinu njegov mobitel jer mu treba za online nastavu‘, kažem joj, ali ona niječe. ‘Ne znam ja ni za kakav mobitel, pa gdje si ga izgubio?‘ pita sina – prepričava Nataša.

Dok lokacija "blica" tu, starica se ne da. Potom iz velikih džepova jakne vadi koješta, a ima i ruksak. No nije računala na to da će ju odati zvonjava.

Zvoni

– Stisnem ‘ring‘ i u lijevom džepu zazvoni joj sinov mobitel. Jer, Samsung account aktivira lokaciju bila ona i isključena – kaže Nataša. Bakica vadi iz džepa mobitel, s kojeg je već bila skinula masku. Isključiti ga nije mogla – ne zna sistem.

– Počinje vikati na sina: ‘Šta si ga ostavio? Ja sam ga našla kod spomenika, na stepenicama!‘ Sva se uspetljala, pa nastavila: ‘Imam susjeda policajca pa bih mu rekla da on nađe vlasnika.‘ ‘A zašto vi mislite da bi mi zvali policiju?!‘, kažem joj ja. ‘Nemam komentara!‘ doviknula sam joj dok je odlazila k Čikagi. Ne osuđujem nikoga imenom i prezimenom, no ovo smo doživjeli, i to od jedne starice! – kaže Šantić o pronalaženju mobitela kod bakice na štakama, koja, sudeći po obilasku Vijenca, Partizana, očito preferira mjesta s igralištima. Skrivajući se iza – godina i štaka.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 06:50