Article_Top_970x250

Ukinut pritvor Begzadu Spahiću, osumnjičeniku za ratovanje u Siriji

sud bih

Ukinut pritvor Begzadu Spahiću, osumnjičeniku za ratovanje u Siriji

tra 03, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Facebook

Sud Bosne i Hercegovine je ukinuo pritvor Begzadu Spahiću, osumnjičenom za odlazak na sirijsko ratište i pridruživanje Islamskoj državi.

Nakon što je Tužiteljstvo dobilo dokumentaciju da je u Turskoj za ovo djelo osuđen na četiri godine i dva mjeseca zatvora, odlučeno je da mu pritvor bude ukinut, potvrdio je tužitelj Dubravko Čampara, piše Klix.ba.

On je još pojasnio da se ovo smatra presuđenom stvari, imajući u vidu načelo koje vrijedi svugdje u Europi, shodno Konvenciji o ljudskim pravima, da se ne može dva puta suditi za isto djelo.

Spahić je uhićen 9. ožujka po nalogu Tužiteljstva zbog sumnje za organiziranje terorističke skupine u vezi s kaznenim djelom terorizam.

Tužiteljstvo BiH ga sumnjiči da je 2013. godine u dva navrata iz BiH odlazio na ratište u Siriju, gdje se priključio formacijama terorističke organizacije Islamske države.

Iz Tužiteljstva BiH je ranije priopćeno da je tijekom 2017. godine Spahić bio uhićen u Turskoj, nakon čega je 11. veljače ove godine izručen BiH i uhićen po tjeralici Općinskog suda u Zenici, koja je bila raspisana protiv njega zbog drugih kaznenih djela.

Spahić je na ročištu izjavio da je u Turskoj 2017. godine osuđen na četiri godine i dva mjeseca zatvora za boravak u Siriji i pridruživanje terorističkoj organizaciji Islamska država.

Dnevnik.ba