StoryEditor

UKIDANJE RESTRIKCIJA Tisuće ljudi prelazi granice BiH

Piše D  /  01.06.2020., 01:06h

Kako je pojasnila glasnogovornica Granične policije Franka Vican, granica sa susjednim zemljama je u potpunosti otvorena. 

„Vijeće ministara BiH, 28. svibnja 2020. godine, donijelo je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, kojom se omogućava ulazak u BiH državljanima susjednih zemalja, i to Crne Gore, Republike Hrvatske i Republike Srbije. Ova odluka stupila je na snagu danom donošenja. Državljani navedenih zemalja moraju koristiti važeće putne isprave, odnosno mogu koristiti putovnicu ili osobnu iskaznicu“, istaknula je Vican.

Odlukom Vijeća ministara je precizirano, dodala je, da poslovni ljudi, strani državljani iz drugih zemalja, zbog poslovnih obveza mogu ući u BiH pod uvjetom da posjeduju poziv pravnog lica iz BiH te da posjeduju potvrdu o negativnom testu na virus SARS-KOV-2, ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska.

„Od 1. lipnja otvaraju se granični prijelazi na zračnim lukama u BiH te će se primjenjivati odredbe ranije donesenih odluka o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera nadležnih tijela u BiH“, kazala Vican.

J. G. / Dnevnik.ba

13. travanj 2024 06:10