StoryEditor

Ukida se policijski sat

Piše D  /  20.05.2021., 10:05h

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici usvojila prijedloge Kriznog stožera Ministarstva zdravstva FBiH te ukinula ograničenje kretanja, koje je bilo na snazi od 23 do 5 sati, javio je Avaz.ba.

Zbog povoljnije epidemiološke situacije u Federaciji, Krizni stožer je u ponedjeljak predložio ublažavanje postojećih epidemiološko-restriktivnih mjera, kao i potpuno ukidanje policijskog sata u ovom entitetu.

Vlada je usvojila i prijedlog Kriznog stožera da se dozvoljena okupljanja na otvorenom povećaju na 70 ljudi, a u zatvorenom na 30 ljudi.

Podsjećamo, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH, brojke novozaraženih u svim županijama u konstantnom su padu, a tjedna incidenca je na zadovoljavajućoj razini.

Sedmodnevna incidenca na razini Federacije iznosi 28 slučajeva na 100.000 stanovnika. Sedmodnevna incidenca iznad 50 slučajeva na 100.000 stanovnika zabilježena je u dvije županije: Hercegovačko-neretvanskoj i Posavskoj.

Također je predloženo da rad ugostiteljskih objekata definiraju županijski krizni stožeri, u skladu s epidemiološkom situacijom.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 07:29