StoryEditor
prekinuli sjednicu

Ujedinjena oporba odradila noćnu dežuru u Saboru: Ovo je ekipa koja je izdržala do kraja

Piše desk  /  15.10.2021., 10:30h
Na poticaj Mosta oporbeni zastupnici okupirali su govornicu u sabornici te tako opstruirali raspravu o HRT-u

Jučer navečer imali smo priliku svjedočiti rijetkim trenucima ujedinjene oporbe u Hrvatskom saboru. Na poticaj Mosta oporbeni zastupnici okupirali su govornicu u sabornici te tako opstruirali početak rasprave o izboru Roberta Šveba za glavnog ravnatelja HRT-a zatraživši poništenje natječaja.

Svi predstavnici oporbe poručili su da HRT mora biti slobodan i služiti interesima Hrvatske.

Razišli su se oko ponoći

- Bitka za HRT se nastavlja sutra, tj. već danas, napisala je na Facebooku Marijana Puljak, koja je također objavila snimku oporbenjaka koji su zadnji ostali za govornicom. Među njima su bili Anka Mrak Taritaš (GLAS), Dalija Orešković (Centar), Sandra Benčić (Možemo!), Nikola Grmoja (Most), Marin Miletić (Most) i drugi.

Na sinoćnju akciju oporbenjaka u Saboru oglasio se i Nikola Grmoja.

- Ovo je ekipa koja je izdržala do kraja, do odlaska i posljednjeg HDZ-ovca i saborskih službi iz Sabora. Ponosan sam na svoje mostovce koji su pokrenuli ujedinjenje oporbe kao i na sve kolege iz oporbe. Odnijeli smo pobjedu nad samovoljom HDZ-a koji je mimo Poslovnika odlučio maknuti Strategiju suzbijanja korupcije i progurati raspravu kojom žele na čelo javnog servisa imenovati čovjeka koji je u očitom sukobu interesa! Prva pobjeda je tu, borba se nastavlja, poručio je Grmoja na Facebooku uz fotografiju nasmijanih lica zastupnika.

Njegov stranački kolega Marin Miletić poručio je da je Hrvatski sabor dobio dušu.

- Ovo je ekipa koja je čuvala Sabornicu sve do 23.16h dok nisu posljednji HDZ-ovci napustili Sabor. Ništa više neće biti isto. Hrvatski sabor je dobio dušu. Potpuno jedna drugačija energija. Danas smo mi Mostovci ujedinili oporbu, hvala svim kolegama koji su nas podržali. Pokazali smo snagu. Vratila se duša našem parlamentu. Vidjet ćete. Kreće nova paradigma nakon 30 godina. Ljudi, ima nade, napisao je.

Bojan Glavašević objavio je jednu opuštenu fotografiju iz Sabora na kojoj Sandra Benčić sjedi na podu.

- Dežuramo u sabornici jer nemamo povjerenja u HDZ, čije zastupnice i zastupnici nisu otišli kući. I Jandroković je u Saboru. Ne želimo riskirati da nastave raspravu dok opozicije nema. Stranci s presudom ne vjerujemo ni koliko je crno pod noktom, napisao je.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 06:15