StoryEditor

Uhvaćen na granici: Iz BiH u Hrvatsku pokušao prošvercati 2565 tableta

Piše D  /  17.08.2020., 02:08h

Policija je kazneno prijavila 54-godišnjeg vozača u čijem je vozilu 15. kolovoza u 9 sati na graničnom prijelazu u Slavonskom Šamcu na ulazu u Hrvatsku pronađeno 2565 tableta iz kojih se može izraditi droga, prenosi Večernji.hr.

Policijski službenici su sukladno vlastitim procjenama i profilima rizika, zajedno sa službenicima Carine, detaljnije pregledali spomenuto vozilo zbog sumnje da se u unutrašnjosti vozila nalazi droga.

Kako se navodi u priopćenju PU brodsko-posavske, tablete su pronađene u više pretinaca, a vozač ih nije prijavio službeniku na graničnom prijelazu niti je za njih posjedovao medicinsku dokumentaciju.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Uz vozača, u automobilu nizozemske registracije nalazila se i 51-godišnja suvozačica.

Njoj je izdan prekršajni nalog na iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna jer je u prtljažnom prostoru automobila držala više kilograma suhomesnatih proizvoda, nekoliko litara rakije te više stotina cigareta koje nije prijavila carinskim službenicima.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 15:14