StoryEditor
Blizak vlasti

Uhitili su albanskog političara: Opljačkao je Karima Benzemu?

Piše Desk  /  11.05.2022., 14:30h
Visoko pozicionirani albanski političar Alfred Prodani, povezan s vladom Albanije uhićen je prošli tjedan. Terete ga za niz pljački po Španjolskoj, među kojima je i kuća Karima Benzeme.

Zvijezda Real Madrida navodno je žrtva pljačke albanske skupine za vrijeme utakmice El Clasica koji je odigran 27. veljače, prije tri godine. 

Benzema nije jedina žrtva pljačke, španjolski list 'El Periodico' prenosi kako je skupina povezana s albanskim političarem odgovorna za najmanje 40 pljački diljem Španjolske, navode još i kako postoji gomila dokaza protiv njih te kako nije moguće da se radi o pogrešci.

Prodani je obnašao funkciju direktora javnog poduzeća u Albaniji, u gradu Kurbinu devet godina. Prodani bi uskoro bi mogao biti izručen vlastima u Španjolskoj. 

- On krade od Benzeme i oni ga postave za direktora. Ako uspije opljačkati Messija, oni će ga postaviti za ministra - rekao je Kreshnik Spahiu, čelnik nacionalističke stranke Crveno-crni savez. Bivši albanski premijer Sali Berisha je 2019. tvrdio da je optuženi opljačkao Benzeminu kuću s pomoćnikom, ali je Prodani odbio takve navode, piše 24sata.hr.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 23:29