StoryEditor

Uhićeno troje djelatnika Raiffeisen banke u Metkoviću

Piše D  /  28.04.2019., 02:04h

Sumnjiči ih se za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave kojima su pribavili imovinsku korist veću od 5 milijuna kuna, izvijestila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Policija 44-godišnjakinju i 38-godišnjakinju te 57-godišnjaka sumnjiči da su, zloupotrebljavajući ovlasti svojih radnih mjesta, raspolagali novčanim sredstvima, ne poštujući pritom propisane interne bankovne procedure raspolaganja gotovim novcem i njegovom pohranom u trezor banke. Utvrđeno je da su sastavljali krivotvorene naloge za uplatu novčanih kunskih i deviznih sredstava na svoje tekuće i žiro-račune, kao i članova svojih obitelji. Tako uplaćen novac, iskoristivši svoje ovlasti, najvećim su dijelom podizali u gotovini i zadržavali za sebe. 

Sumnja se da su time od početka 2016. do 9. travnja ove godine za sebe pribavili imovinsku korist veću od 5 milijuna kuna, za koliko je oštećena banka za koju su radili, ističu iz policije.

S obzirom na težinu i složenost kriminalnih radnji koje su počinili osumnjičeni, iz policije ističu da nastavljaju kriminalističku istragu.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 07:13