Article_Top_970x250

Uhićeno šest osoba zbog napada na predsjednika Venezuele

pokušaj atentata

Uhićeno šest osoba zbog napada na predsjednika Venezuele

kol 06, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Hina

Šest osoba uhićeno je pod optužbom za planiranje napada na venezuelskog predsjednika Nicolasa Madura koji kaže da je u subotu na njega pokušan "atentat", rekao je u nedjelju ministar unutarnjih poslova.

"Zasad imamo šest uhićenih terorista i plaćenika te nekoliko zaplijenjenih vozila; pretresi su izvršeni u hotelima u prijestolnici, gdje su pronađeni inkriminirajući dokazi", rekao je ministar unutarnjih poslova Nestor Reverol govoreći o uhićenjima o kojima je informacija objavljena već u subotu navečer, ali bez podataka o njihovu broju i o okolnostima, prenosi Hina.

"Svi izvršitelji i planeri (napada) u zemlji i u inozemstvu su identificirani, a nisu isključena druga uhićenja u narednim satima", dodao je Reverol.

Dronovi s eksplozivom

U napadu su korištene dvije bespilotne letjelice, svaka napunjena snažnim vojnim eksplozivom C4 koji može, rekao je ministar, "načiniti štetu u krugu od 50 metara".

"Jedna letjelica je preletjela iznad predsjedničke govornice gdje se trebao aktivirati eksploziv (...) ali je uređaj za ometanje skrenuo letjelicu, pa je punjenje eksplodiralo izvan predviđenog kruga", dodao je ministar.

Kontrola nad drugim dronom se izgubila i on je eksplodirao udarivši u zgradu nedaleko od mjesta na kojemu se održavao vojni mimohod, rekli su dužnosnici.

Za jednim od uhićenika izdana je tjeralica za "teroristički" napad na vojnu bazu u Valenciji, zapadno od Caracasa, 6. kolovoza 2017. u kojemu je sudjelovalo "dvadesetak plaćenika", dodao je Reverol.

Dnevnik.ba