StoryEditor

Uhićeno šest osoba zbog napada na predsjednika Venezuele

Piše D  /  06.08.2018., 07:08h

"Zasad imamo šest uhićenih terorista i plaćenika te nekoliko zaplijenjenih vozila; pretresi su izvršeni u hotelima u prijestolnici, gdje su pronađeni inkriminirajući dokazi", rekao je ministar unutarnjih poslova Nestor Reverol govoreći o uhićenjima o kojima je informacija objavljena već u subotu navečer, ali bez podataka o njihovu broju i o okolnostima, prenosi Hina.

"Svi izvršitelji i planeri (napada) u zemlji i u inozemstvu su identificirani, a nisu isključena druga uhićenja u narednim satima", dodao je Reverol.

Dronovi s eksplozivom

U napadu su korištene dvije bespilotne letjelice, svaka napunjena snažnim vojnim eksplozivom C4 koji može, rekao je ministar, "načiniti štetu u krugu od 50 metara".

"Jedna letjelica je preletjela iznad predsjedničke govornice gdje se trebao aktivirati eksploziv (...) ali je uređaj za ometanje skrenuo letjelicu, pa je punjenje eksplodiralo izvan predviđenog kruga", dodao je ministar.

Kontrola nad drugim dronom se izgubila i on je eksplodirao udarivši u zgradu nedaleko od mjesta na kojemu se održavao vojni mimohod, rekli su dužnosnici.

Za jednim od uhićenika izdana je tjeralica za "teroristički" napad na vojnu bazu u Valenciji, zapadno od Caracasa, 6. kolovoza 2017. u kojemu je sudjelovalo "dvadesetak plaćenika", dodao je Reverol.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 12:59