Article_Top_970x250

Uhićeni nakon skrnavljenja banjolučke džamije

BANJA LUKA

Uhićeni nakon skrnavljenja banjolučke džamije

sij 07, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Banjolučka policija uhitila je dvije osobe koje su 5. siječnja bacile iznutrice na džamiju u Bronzanom Majdanu kod Banje Luke.

Uhićene su osobe inicijala B.Č. (1965.) iz Prijedora i N.Š. (1965.) iz Banje Luke, potvrdila je danas Feni glasnogovornica Policijske uprave Banja Luka Marija Markanović, prenosi Fena.

Ove osobe se sumnjiče da su 5. siječnja oko 15.30 sati, pod utjecajem alkohola, bacile svinjske iznutrice na pomenuti objekt islamske zajednice.

Uhićeni su nedugo nakon što su izvršili ovo krivično djelo - javno izazivanje i poticanje nasilja i mržnje. Policija je izvršila uviđaj te su izuzeti predmeti koji će poslužiti za dokazivanje spomenutog krivičnog djela.

O svemu je obaviješten i dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, koji je naredio da se u redovitoj proceduri protiv osumnjičenih podnose izvještaj o pomenutom krivičnom djelu.

 Iz Policijske uprave Banja Luka osuđuje ovakav vid ponašanja i pozivaju građane da se uzdrže od svih vidova nasilničkog ponašanja i da na miran i dostojanstven način proslave blagdane. .

Dnevnik.ba

 

Tagovi:

Article_Bottom_970x250