StoryEditor
traži ih grčka

Uhićeni BBB-i bit će izvedeni pred suca Županijskog suda u Zagrebu

Piše desk  /  24.09.2023., 11:02h

Svi pripadnici skupine Bad Blue Boys, koje je policija uhitila na osnovi europskog uhidbenog naloga, bit će izvedeni pred suca Županijskog suda u Zagrebu, javlja HRT.

Oni su, nakon nereda u kojima je u kolovozu u Ateni ubijen grčki navijač, pobjegli iz Grčke, koja sada od Hrvatske traži njihovo izručenje.

Jednom od uhićenih navijača određen je istražni zatvor dok ne bude izručen Grčkoj.

Na teret im se stavlja 7 kaznenih djela, među kojima je najteže ono za sudjelovanje u tučnjavi sa smrtnim ishodom. Prvu pravnu bitku uhićeni će voditi na domaćem terenu - zatražit će od hrvatskog pravosuđa da ih se ne izruči.

"Rok je 60 dana, ali može biti i duži"

Ako sud odluči izručiti hrvatske državljane Grčkoj, oni se na tu odluku imaju pravo žaliti.

"Rok za izručenje je 60 dana, međutim ti se rokovi mogu i produljiti, u slučaju da npr. europski uhidbeni nalog nije preveden ili nešto slično, tako da postoji cijeli niz mogućnosti koje se mogu dogoditi da se sve to prolongira", rekao je odvjetnik Nino Ćosić.

Istodobno, istraga u Grčkoj i dalje ne daje odgovore tko je ubojica 29-godišnjeg Michalisa. Odvjetnik 96 uhićenih hrvatskih navijača Athanasios Kaymenakis uvjeren je - ubojica nije pripadnik BBB-a.

A kada će stotinjak pritvorenih pripadnika BBB-a izaći iz istražnih zatvora u Grčkoj, pitanje je na koje zasad nitko nema odgovor.

Dnevnik.ba

13. srpanj 2024 21:26