Article_Top_970x250

Uhićene majka i dadilja djeteta koje je s prijelomima stiglo u Klaićevu

očekuje ih kaznena prijava

Uhićene majka i dadilja djeteta koje je s prijelomima stiglo u Klaićevu

srp 09, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Luka Stanzl/Pixsell

Djetetova majka bila je na sezonskom radu, a dijete je čuvala dadilja. Na hitnu ga je zbog sumnje na slomljenu ruku dovela susjeda

Majka i dadilja dvoipolgodišnjaka, koji je od subote u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti s ozljedama za koje se sumnja da su posljedica zlostavljanja, uhićene su i očekuje ih kaznena prijava i predaja pritvorskom nadzorniku, doznaje se iz izvora bliskih istrazi.

Policija će se priopćenjem oglasiti nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja kada će biti poznati i koja im se kaznena djela stavljaju na teret.

Nakon policije majku i dadilju ispitat će i zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo, a očekuju se i mjere Centra za socijalnu skrb. Ravnateljica Centra Tatjana Brozić Perić izjavila je kako smatra da se radi o kaznenom djelu te najavila da će od suda zatražiti "mjeru žurnog izdvajanja djeteta".

Ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić kazao je ranije u ponedjeljak da je dječak u dobrom općem stanju. Iako su ozljede, prema navodima medija, bile ozbiljne, uz višestruke prijelome različite starosti i ožiljke za koje se sumnja da su nastali gašenjem opušaka, Roić kaže da se dječakovo stanje poboljšava te da komunicira s ljudima u svojoj okolini.

Dodao je i da dječakova majka, koja prema medijskim navodima radi na sezonskom poslu na obali, neće moći doći u posjet bez policijske pratnje.

Dnevnik.ba