Article_Top_970x250

Uhićene 22 osobe zbog posredovanja u prostituciji u Srbiji i BiH

uhićen i policajac

Uhićene 22 osobe zbog posredovanja u prostituciji u Srbiji i BiH

sij 14, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Pixabay

U Srbiji su uhićene 22 osobe osumnjičene za organiziranje prostitucije na području Beograda. Među uhićenima je i jedan policijski službenik. Uhićenja su izvedena po nalogu Tužiteljstva za organizirani kriminal Srbije.

U priopćenju Tužiteljstva se navodi da su uhićenja uslijedila nakon višemjesečnog predistražnog postupka provedenog u suradnji sa Službom Ministarstva unutarnjih poslova Srbije za borbu protiv organiziranog kriminala.

Riječ je o dvije kriminalne skupine za koje postoji osnovana sumnja da su se od ožujka do kraja studenog 2019. organizirale radi posredovanja u vršenju prostitucije.

Sumnja se da su oni u periodu od ožujka 2019. godine do sijenja ove godine na području Republike Srbije i Bosne i Hercegovine iznajmljivali stanove u kojima su angažirali osobe ženskog spola radi pružanja seksualnih usluga.

Oni su, kako se navodi, osumnjičeni da su u većem broju iznajmljenih stanova na području Beograda organizirali i pružali seksualne usluge za veći broj korisnika i na taj način pribavili značajnu protupravnu imovinsku korist.

Uhićenim osobama je određeno policijsko zadržavanje i privedene su u Tužiteljstvo za organizirani kriminal radi saslušanja.

Dnevnik.ba