StoryEditor

Uhićena velika skupina Srba i Hrvata zbog krijumčarenja migranata

Piše D  /  20.12.2017., 06:12h

Nakon višemjesečnog operativnog rada, suradnje s Tužiteljstvom za organizirani kriminal i kolegama iz Republike Hrvatske, novosadska policija uhitila je 13 članova organizirane kriminalne skupine osumnjičene za krijumčarenje ljudi, a policija u Hrvatskoj uhitila je ujutro još četiri osobe osumnjičene za sudioništvo u toj organiziranoj skupini. Još jedna osoba naknadno je uhićena u Srbiji tijekom dana.

U sinkroniziranoj akciji na području Beograda, Subotice, Kule, Bača i Šida, uhićeno je 12 državljana Republike Srbije i svi će biti, uz kaznenu prijavu, privedeni na saslušanje u Tužiteljstvu za organizirani kriminal. Ova kriminalna skupina osumnjičena je za ilegalan tranzit i prebacivanje preko državne granice s teritorija Srbije u Hrvatsku ukupno 82 ilegalna migranata iz Afganistana, Irana i Iraka, a te su usluge naplaćivali po 1.500 eura.

Migrante su prebacivali od Beograda preko Novog Sada do granice Srbije i Hrvatske, a terete se i nedozvoljeni prijelaz državne granice u blizini Banatskog Novog Sela. Pripadnici skupine iz Srbije otvorenim su čamcem prebacivali preko Dunava migrante, a na drugoj obali sačekivali su ih pripadnici te skupine iz Hrvatske i "omogućavali im nedozvoljeni tranzit do Zagreba i dalje u zemlje Zapadne Europe", navedeno je u priopćenju srbijanskog tužiteljstva.

Policija kao organizatora ove skupine sumnjiči četrdesetdvogodišnjeg državljanina Srbije G.  D.  Beogradski mediji javljaju da je u međuvremenu u Srbiji uhićena još jedna članica osumnjičene skupine, neslužbeno se doznaje da je riječ o djevojci staroj 23 godine. Među uhićenima je i jedan državljanin Afganistana u dobi od 32 godine.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:50