StoryEditor

Uhićen Zeničanin: Zlostavljao je svoju djecu, snimao ih mobitelom i objavljivao na internetu

Piše D  /  28.05.2020., 03:05h

Na teret mu se stavljaju kaznena djela ugrožavanje sigurnosti i nasilje u obitelji. U sklopu ovih aktivnosti, a po naredbi Općinskog suda u Zenici, izvršeni su pretresi na tri lokacije, pri čemu je na jednoj od lokacija zatečeno sedmero maloljetne ženske djece, uzrasta od novorođenčeta do 14. godina, bez roditeljskog i drugog starateljstva i nadzora.

U cijeli slučaj uključio se i Centar za socijalni rad u Zenici, čiji službenici su bili prisutni tijekom pretresa i nastavljaju aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Prilikom današnjih aktivnosti i pretresa identificirane su žrtve ovih krivičnih djela, te su pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Osumnjičeni E.S. je u prethodnom periodu torturu prema malodobnoj djeci snimao mobitelom i objavljivao putem društvenih mreža, uslijed čega je došlo do uznemirenja javnosti.

Nakon saslušanja u FUP-u, uhićeni će biti u zakonskom roku predan nadležnom tužiteljstvu. Pretresi su vršeni uz asistenciju Specijalne policijske jedinice FUP-e, kao i policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 00:16