StoryEditor

Uhićen profesor u Tuzli: Dijelio diplome bez polaganja ispita

Piše D  /  15.01.2019., 12:01h

Kako je rečeno iz Tužiteljstva Tuzlanskog kantona, on je osumnjičen za primanje novca od izvanrednih polaznika Mješovite srednje rudarske škole u Tuzli kako bi im omogućio da bez polaganja ispita pred ispitnim komisijama steknu zvanje rudarskog ili geološkog tehničara.

Glasnogovornik Tužiteljstva TK Admir Arnautović je rekao da je uhićenju prethodila višemjesečna istraga Tužiteljstva i FUP-a, uz suradnju s drugim agencijama za provođenje zakona.

"On je osumnjičen da je kao profesor i član Komisije za obrazovanje odraslih u ovoj školi u periodu od lipnja 2017. do lipnja 2018. godine od deset izvanrednih polaznika tražio i uzeo određene iznose novca kako bi bez polaganja ispita pred ispitnim komisijama stekli ova zvanja te da je od još četiri vanredna polaznika tražio novac, što su oni odbili", precizirao je Arnautović.

Pripadnici FUP-a će obaviti kriminalističku obradu te će uhićeni profesor biti predan u nadležnost Tužiteljstva TK.

Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage, osumnjičeni će biti ispitan i vjerojatno će biti stavljen prijedlog za određivanje pritvora.

Istraga u ovom predmetu se nastavlja i u cilju utvrđivanja eventualne umiješanosti i drugih osoba u ove i druge slične nezakonite radnje.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 09:31