StoryEditor

Uhićen poznati pulski kirurg

Piše D  /  06.02.2021., 08:02h

Istarska policija uhitila je, nakon opsežnog kriminalističkog istraživanja, 27 osoba koje su lažirale prometne nesreće, krivotvorile dokumentaciju i na taj način osiguravajuća društva prevarile za gotovo 2 milijuna kuna. Četiri glavna aktera terete se za zločinačko udruživanje zbog čega je slučaj preuzeo USKOK. 

Reporterka HTV-a Klara Dujmović javila se u Dnevnik i rekla kako je uhićen poznati pulski traumatolog na svom radnom mjestu u pulskoj Općoj bolnici.

- To je potvrđeno i iz policije i bolnice. Navodno se i on dovodi u vezu s cijelim slučajem prevara, a koje je osmislio 57- godišnjak iz Rovinja. On je uz pomoć 48-godišnjaka dolazio do osoba navodnih sudionika, prometnih nesreća koje su na hitnom prijemu bolnice prijavljivali unaprijed dogovorene ozljede i za to su dobivali po nekoliko tisuća kuna. Prepravljana je liječnička dokumentacija kako bi se isplatile premije, a sve uz pomoć 50-godišnjakinje koja je bila djelatnica jednog osiguravajućeg društva i koja je sklapala police osiguranja. Osim u slučaju takvih fiktivnih prometnih nesreća, varali su u slučaju stvarnih prometnih nesreća. Tako što su liječničku dokumentaciju nosili kao znatno teže ozljede nego što su zadobivene u prometnim nesrećama. Novac je četvorka dijelila. Glava i mozak operacije je u pritvoru, a pulski kirurg je trenutno u policiji na ispitivanju i njegova uloga u svemu ovome još se treba vidjeti, rekla je Dujmović.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 11:09