StoryEditor

Uhićen policajac koji je radio uviđaj u slučaju "Dženan Memić"

Piše D  /  22.04.2021., 01:04h

U okviru aktivnosti, jedna osoba je lišena slobode.

Istraga u ovom predmetu je proširena i intenzivno se nastavlja provođenje istražnih radnji u narednom periodu.

Prema neslužbenim informacijama "Avaza" riječ je o policajcu Josipu Bariću koji je radio uviđaj u predmetu "Memić", i koji se sumnjiči u sakrivanju dokaza. Ova informacije je potvrđena iz Tužiteljstva BiH za Avaz.

Podsjećamo, kako je "Avaz" najavio da će Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine uputiti najkasnije u ponedjeljak prijedlog Sudu BiH da se osumnjičenima Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu, koji se sumnjiče za organizirani kriminal, odnosno prikrivanje i zataškavanje ubojstva mladića Dženana Memića produži pritvor još za dva mjeseca.

Njima je krajem veljače produžen pritvor za dva mjeseca, a ističe im 30. travnja. Oni se nalaze u pritvoru u Vojkovićima.

Dupovcu i Mutapu pritvor je određen najprije 1. veljače, a zatim i 26.ožujka zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikrivati dokaze, ali i zbog uznemirenja javnosti.

Zijada Mutapa, oca Alise Mutap, bivše djevojke ubijenog Dženana Memića, s kojim je u vrijeme nesretnog događaja bila u Velikoj aleji na Ilidži, i Dupovca, bivšeg šefa Odjela za prometne nesreće MUP-a KS, SIPA je podsjećamo, uhitila 1. veljače po naredbi Tužiteljstva BiH.

Kako je naveo tužitelj Ćazim Hasanspahić već je pet svjedoka do sada zatražilo zaštitu.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 00:20