StoryEditor

Uhićen Osman Mehmedagić, u tijeku saslušanje

Piše D  /  14.07.2021., 09:07h

Kako je potvrđeno za Klix.ba, Mehmedagić je jutros priveden, odnosno javio se jutros u MUP KS, gdje je u tijeku kriminalistička obrada, nakon obavještenja da postoji nalog Tužiteljstva BiH za njegovo saslušanje.

Podsjetimo, Tužiteljstvo BiH provodi istragu u vezi s ispravnosti diplome direktora OSA-e. Predmet ispitivanja su i određene financijske transakcije u vezi s kupovinom kuće.

Nedavno je uhićen direktor Američkog univerziteta u Tuzli Denis Prcić zbog sumnje na kazneno djelo pomoći počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela. Državni tužitelj Oleg Čavka pretpostavlja da je direktoru Obavještajno-sigurnosne službe Osmanu Mehmedagiću pomogao u pribavljanju krivotvorene diplome.

Po nalogu Suda BiH Obavještajno sigurnosna agencija (OSA) BiH predala je početkom mjeseca osobni dosje Osmana Mehmedagića. Predmetni dosje je predati ovlaštenim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz OSA-e je tada priopćeno da je Sud BiH, u skladu sa Zakonom o zaštiti tajnih podataka, licenciran za čuvanje tajnih podataka, prenosi Klix.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 01:26