Article_Top_970x250

​Uhićen muškarac osumnjičen za ubojstvo američke znanstvenice

priznao zločin

​Uhićen muškarac osumnjičen za ubojstvo američke znanstvenice

srp 16, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: BBC

Na Kreti je uhićen muškarac osumnjičen za ubojstvo Suzanne Eaton (59), molekularne biologinje koja je radila na poznatom Institutu Max Planck, javlja BBC.

Eaton je na otok došla iz poslovnih razloga jer se ondje održavala znanstvena konferencija. Nestala je još 2. srpnja tijekom svog uobičajenog trčanja.

Šest dana kasnije njezino je tijelo nađeno u jednom bunkeru iz Drugog svjetskog rata. U policijskom izvješću je navedeno da je ugušena te da je seksualno zlostavljanje bilo glavni motiv napada

Uhićeni muškarac je obiteljski čovjek

Uhićeni je lokalni muškarac (27) već priznao njezino ubojstvo, prenose grčki mediji. Prema vijestima s Krete, osumnjičeni je oženjeni muškarac i otac dvoje djece.

Njezino je tijelo pronađeno na sjeveroistoku otoka, a otkrila su ga dvojica mještana koja su istraživala bunker koji je zapravo sustav tunela koji su koristili nacisti tijekom okupacije Krete u Drugom svjetskom ratu.

Bunker je udaljen 10 km od mjesta gdje je posljednji put viđena. Kako je smješten blizu ceste, pretpostavlja se da je ubijena na drugom mjestu i da je kasnije njezino tijelo preneseno u bunker. Iza sebe je ostavila supruga, britanskog znanstvenika Anthonyja Hymana i dva sina.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250