StoryEditor

Uhićen muškarac koji je prijetio da će ubiti Bidena, prijeti mu 40 godina zatvora

Piše D  /  17.03.2021., 07:03h

Joshua Doctor (21) objavio je u siječnju niz komentara na platformi iFunny.

Prijetio je da će vatrenim oružjem ubiti američkog predsjednika, čelnicu demokrata u Kongresu Nancy Pelosi i demokratsku guvernericu Michigana Gretchen Whitmer nazivajući se "katalizatorom" nove američke revolucije, rekla je glavna odvjetnica te države Dana Nessel u priopćenju.

Usto je na svom mobitelu imao informacije o izradi bombe i o tome gdje nabaviti potreban materijal, navodi se u priopćenju.

Optužen je za terorističku prijetnju i upotrebu računala radi počinjenja kaznenog djela, što su dvije točke optužnice za koje može dobiti 20 godina zatvora za svaku.

U utorak se predao vlastima, a 8. travnja se treba pojaviti pred sudcem.

Američka vlada je krajem siječnja objavila službeno izvješće u kojemu prvi put upozorava na domaću terorističku prijetnju, napose na "ekstremiste" koji dolaze iz redova političkih protivnika Joea Bidena.

Demokratski predsjednik je obećao da će "pobijediti bjelački rasizam i domaći terorizam" u svom inauguracijskom govoru 20. siječnja.

Gretchen Whitmer je još lani bila na meti omanje skupine krajnje desnice koja ju je planirala oteti i "suditi" joj za veleizdaju zbog uvođenja restriktivnih mjera za suzbijanje epidemije koronavirusa.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 03:04