Article_Top_970x250

Uhićen muškarac koji je pretukao starca (79), na Facebooku komentirao “Da Bog sačuva, više nisi siguran ni u svojoj kući”

kakanj

Uhićen muškarac koji je pretukao starca (79), na Facebooku komentirao “Da Bog sačuva, više nisi siguran ni u svojoj kući”

tra 01, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Napadač na Facebooku dijelio objavu (Screenshot: Facebook)

Na području Kaknja jučer je uhićen muškarac za kojeg se sumnja da je 26. ožujka upao u kuću 79- godišnjeg Pere Kalfića kojeg je brutalno pretukao i opljačkao. Starca su sutradan, nepomičnog zbog slomljene noge, pronašli sin i unuk.

– Mogu vam samo potvrditi da je na području Kaknja lišena slobode jedna osoba. Osoba je na kriminalističkoj obradi-  kazao je za Avaz dežurni operativni MUP-a Zeničko-dobojske županije.

Iza ove objave krio se napadač na Peru Kalfića.

Perin unuk Robert Kalfić rekao je za Avaz da je uhićen mlađi muškarac koji je praktično njihov susjed u selu Crnač kod Kaknja i čija kuća je od Perine udaljena manje od kilometar.

– U policiji je sve priznao. Policija ga je pratila i on se danas u oko 14 sati predao. Kazao im je “Ne znam što mi je bilo”. Ma kocka mu je pojela mozak. Ne znam mu točno ime, ali na Facebooku ima profil pod imenom Muki Helja - kaže Robert Kalfić.

Robert je sarajevskom portalu kazao jednu nevjerojatnu stvar, a to je da je uhićeni muškarac na Facebooku dijelio njegove objave o napadu na djeda Peru.

Čovjek koji je brutalno tukao, davio, a potom i slomio nogu starcu kojem je na kraju uzeo samo 20 KM, čak je u na Facebooku komentirao objavu.

Iza komentara u kojem je navedeno “Da bog sačuva nisi više siguran nigdje i u svojoj kući” krio se upravo čovjek koji je to uradio.

Kritičnog dana 26. ožujka, crn i visok muškarac došao je djedu Peri na vrata da navodno naplati radove za vodu. Pero Kalfić mu je dao 20 KM i čovjek je otišao. Međutim, nedugo nakon toga, razbojnik se vratio, razvalio vrata i brutalno pretukao starca. Tragovi Perine krvi ostali su po cijeloj kući.

Robert Kalfić kaže da je njegov djed Pero još uvijek u zeničkoj bolnici.

Dnevnik.ba