Article_Top_970x250

Uhićen mladić koji je opljačkao tri crkve u Novom Travniku i Vitezu

od 3.1. do 23.1.

Uhićen mladić koji je opljačkao tri crkve u Novom Travniku i Vitezu

sij 25, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Arhiva

Policija Bosanko-podrinjske županije je rasvijetlila tri slučaja krađe u katoličkim crkvama u Novom Travniku i Vitezu, a uhićen je mladić (1993.) iz Travnika.

Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti u borbi protiv imovinskih delikata, policijski službenici iz Novog Travnika i Viteza su uspješno rasvijetlili tri kaznena djela "Teške krađe" koja su izvršena u katoličkim crkvama u mjestu Bučići, općina Novi Travnik, te u mjestima Kalvarija i Zabilje, općina Vitez.

Teška krađa koja je izvršena u prostorijama katoličke crkve u mjestu Zabilje je Policijskoj upravi Vitez prijavljena 3. siječnja ove godine oko 10:40 sati. Prema prijavi, nepoznati počinitelj, ili više njih, je podesnim predmetom nasilno otvorio prozor na kojem je pričinjena materijalna šteta, dok su iz crkve otuđeni vjerski predmeti kalež i plitvica.

Zatim je u policijsku postaju Novi Travnik 23. siječnja ove godine oko 08:25 sati prijavljeno da je u mjestu Bučići, općina Novi Travnik, izvršena "Teška krađa", također u katoličkoj crkvi, a tom prilikom je razbijeno staklo na prozoru i otuđena određena količina novca iz kutije za dobrovoljne priloge.

Istog dana oko 15:00 sati u policijsku postaju Vitez je prijavljena još jedna "Teška krađa" u katoličkoj crkvi u mjestu Kalvarija. Razbijena su stakla na ulaznim vratima, a iz crkve su otuđeni vjerski predmeti kalež i plitvica.

Službenici policije su odmah pristupili rješavanju kaznenog djela i pronašli te uhitili A.J. koji je rođen 1993. godine, iz Travnika, a koji se sumnjiči da je počinio navedena djela.

U suradnji s nadležnim tužiteljstvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Dnevnik.ba